Díky práci v La Place se mohu neustále rozvíjet
a učit novým věcem.

Rodilý Kolíňák Dominik přišel poprvé do Cuciny v roce 2015 a jako barman stál u zrodu tohoto podniku. Během necelých 7 let co v Cucině pracuje se vypracoval na manažera a je vrchním sommeliérem. Po vyučení však nebyla gastronomie jeho první volba. Dominik si vyzkoušel i práci v Kolínském závodě než ho osud zavál do Poděbrad. 

 

Dominiku, co tě v Cucině drží? Měl jsi někdy touhu, zkusit něco jiného? 

“Baví mě, že je mi umožněno se seberealizovat a ve vedení podniku mám volnou ruku. Rád vymýšlím degustační večery a odměnou mi je spokojenost našich hostů. Spolupracujeme s profesionálními sommeliéry a jezdíme na různá degustační školení – seberozvoj a další vzdělávání je pro nás důležité.”

Jaké jsou pro tebe v práci největší výzvy?

“Největší výzvou jsou pro mě určitě francouzská vína. Kdykoliv si hosté objednají drahé francouzské víno, mám strach, že název vyslovím špatně a bude to faux pas (smích). Ne vážně, tou opravdovou výzvou je najít schopné a zapálené lidi, které bude práce bavit a kteří krásně zapadnou do našeho rodinného týmu.”

V Cucině už jsi pomalu sedmým rokem, co je pro tebe další krok v seberozvoji? 

“Práce v Cucině mě baví a naplňuje ale určitě tu neplánuji strávit celý život. Rád bych se dál rozvíjel v oblasti vín a stal se profesionálním sommeliérem. Můj největší sen je mít malou vinárnu s tapas občerstvením, kvalitním vínem a úsměvavou obsluhou.”