Rodilý Kolíňák Dominik přišel poprvé do Cuciny v roce 2015 a jako barman stál u zrodu tohoto podniku. Během necelých 7 let co v Cucině pracuje se vypracoval na manažera a je vrchním sommeliérem. Po vyučení však nebyla gastronomie jeho první volba. Dominik si vyzkoušel i práci v Kolínském závodě než ho osud zavál do Poděbrad.
Dominiku, co tě v Cucině drží? Měl jsi někdy touhu, zkusit něco jiného?
“Baví mě, že je mi umožněno se seberealizovat a ve vedení podniku mám volnou ruku. Rád vymýšlím degustační večery a odměnou mi je spokojenost našich hostů. Spolupracujeme s profesionálními sommeliéry a jezdíme na různá degustační školení – seberozvoj a další vzdělávání je pro nás důležité.”
Jaké jsou pro tebe v práci největší výzvy?
“Největší výzvou jsou pro mě určitě francouzská vína. Kdykoliv si hosté objednají drahé francouzské víno, mám strach, že název vyslovím špatně a bude to faux pas (smích). Ne vážně, tou opravdovou výzvou je najít schopné a zapálené lidi, které bude práce bavit a kteří krásně zapadnou do našeho rodinného týmu.”
V Cucině už jsi pomalu sedmým rokem, co je pro tebe další krok v seberozvoji?
“Práce v Cucině mě baví a naplňuje ale určitě tu neplánuji strávit celý život. Rád bych se dál rozvíjel v oblasti vín a stal se profesionálním sommeliérem. Můj největší sen je mít malou vinárnu s tapas občerstvením, kvalitním vínem a úsměvavou obsluhou.”