Dělám práci svých snů!

Jako absolventka místní Vyšší Hotelové Školy má Eliška ke gastronomii blízko. V roce 2013 započala svojí kariéru v La Place v Café Oliver jako baristka, později si zkusila i práci servírky v Našem Hostinci. Nyní je duší Vilémova Pekařství, které se na podzim 2019 otevřelo pod její taktovkou.

 

Eliško, měla jsi možnost projít více provozoven v La Place. Který podnik a která práce tě bavila nejvíc? 

“Samozřejmě, že nejvíc mě baví moje současná práce ve Vilémově pekařství. Dostala jsem skvělou příležitost k tomu, uzpůsobit si celý koncept podle svých představ. Jsem ráda, že je mi umožněno podporovat maloobchodníky a lokální malovýrobce. Nejvíc ze všeho mě ale baví ta osobitost a familiérnost, jak s dodavateli, tak s našimi zákazníky, kteří se k nám každý den vracejí pro kávu a pro naše vymazlené loupáky. Třešničkou na dortu je pak náš přátelský kolektiv, kde je každý usměvavý a je na něm vidět, že ho práce baví.”

V čem se liší práce v pekárně od práce servírky v Café Oliver?

“Úplně ve všem. Nedá se to srovnat, v pekárně je práce různorodá a kreativní, každý den se děje něco jiného. Když jsem pracovala v Oliveru, nebyl čas a prostor na to, popovídat si se stálými hosty. Vilém je v tomhle rodinnější.”

Co tě vedlo k studování hotelovky a k práci v gastronomii? 

“Od malička mě to táhlo k jídlu a co víc – už moje prababička byla šéfkuchařka, tudíž k jídlu máme v rodině blízko. U nás doma se peklo a vařilo na denním pořádku. Koncept malé rodinné pekárny je mi blízký i proto, že je pro mne velice důležité sházet se pravidelně s rodinou u jednoho stolu plného domácích a poctivých jídel. Jsem ráda že i tady ve Vilémově pekařství nabízíme poctivé pečivo jako od babičky.”